fbpx

Végre megérkezett: Solis 50 Shuttle XL – Sokkal modernebb, sokkal komfortosabb!

Itt van, végre megérkezett a Solis traktorok új generációjának első modellje a Solis 50 Shuttle XLm amit már nagyon vártunk. 

Videónkban a faceliftes és fejlesztett műszaki megoldásokkal teletűzdelt Solis 50 Shuttle XL kabinos verzióját mutatja be ügyvezetőnk, Hernek Zoltán! 

design

Új szabályok = új traktor

Az új Európai Uniós előírásoknak még hosszú ideig megfelelő Tier5-ös Solis modell egy hosszú fejlesztési időszak után érkezett meg Európába. A műszaki tartalom korszerűsítésével együtt egy ízléses, korábbi hiányosságokat pótló, európai igényeknek megfelelő traktor kaptunk.

design

Új motor, de kipróbált technika

A motorháztető alá egy nagy 3000 cm3 lökettérfogatú, részecskeszűrős, intercooleres CRDI motor került. Ez a korábbi erőforráshoz hasonlóan széles fordulattartományban képes működni továbbra is gazdaságos üzemanyag felhasználás mellett. A szántóföldi Solisok (75 és 90 le) esetén már jól bevált Bosch üzemanyag rendszer felel a közös nyomócsöves motor megbízható működéséért. A motortér jól átgondolt elrendezésű, a csövek elvezetése és az alkatrészek elhelyezése jól átgondolt tervezésnek köszönhető.

Köszönhetően a jól összeállított konstrukciónak elmondható, hogy a Solis 50 alacsony károsanyag kibocsájtás és gazdaságos üzemanyaghasználat mellett rendkívül nagy nyomatékkal üzemel. 

Mindezt úgy, hogy a napi működés szempontjából rendkívül kényelmes módon a traktor AD BLUE nélkül üzemel.

design

Panorámás, tágas kabin

A traktor új külleme első látásra is kellemes benyomást kelt. A sárvédők, színre fújt fém karosszériaelemek és a stabil acél fellépők szinte kötelező elemek egy új traktoron, így ezekkel a korábbi modell hiányosságait pótolták. A gyárilag szerelt kabin ismerős, hiszen a Solis 90 és 75 esetén már jól ismert panorámás megoldást építették a Solis 50-re is. Ennek köszönhetően a kezelő az üléséből kiválóan lát körbe, tökéletes rálátást biztosít akár a felszerelt munkaeszközről van szó hátul, akár az első kerekek felé, a hátsó-oldalsó íves ablakok pedig nyithatóak.

A jól bevált alkatrészeket nem cserélte le a Solis. A váltó, a hidraulika rendszer továbbra is korábban használt, megbízhatóan működő megoldások. Ennek megfelelően a traktor hátsó részének jelentős megegyezik a korábbi modellel. Nagy emelési képesség, a 2 (illetve opcionálisan 3-ra bővíthető) hidraulika körök, a CE tanúsítvánnyal rendelkező vonófej, az egy és kétkörös légfék az alapfelszereltség része.

A kabin/platform igazán izgalmas változásokat hozott. A vezető körül elhelyezett kezelőművek kényelmes pozícióba kerültek. A kényelmet és a komfortérzetet fokozza a hosszú munkanapokon a kialakított tárolóhelyek, a pohár/üvegtartó, a Kenwood hifi fejegység is. A kabin a digitális klímának köszönhetően fűthető és hűthető.

A kényelmet szolgálja a síkpadlós kivitel és a szabad lábtér és a magasságában és dőlésszögében is állítható kormány is, ami mögé új, megújult műszerfal került.

A Solis 50 természetesen kabin nélküli verzióban is elérhető.

Az új Solis 50 hozza azt, amit vártunk modelltől. A komfortos jól megtervezett, mégis kompakt kivitel és a megbízható jól bevált műszaki megoldások egy jól működő, igényes korszerű traktort alkotnak.

design

Műszaki adatok

Műszaki adatok Solis 50 és Solis 60
Motor
Kibocsájtás Stage V
Teljesítmény 50 Le / 60 Le
Turbófeltöltő igen
Hajtás
Váltó 12 + 12 szinkronizált Opció: mászófokozat
Hidraulika
Emelési kapacitás 2 500 kg
Hidraulika szivattyú teljesítmény 45 Liter/perc
Hidraulika csatlakozó 2DA opcionális: 3DA
Fékek Hidraulikus pótkocsi fék Pneumatikus pótkocsi fék
Vonófej Automata / félautomata vonófej
Elektronika
Akkumulátor 100 Ah akkumulátor
Generátor 90 Ah / 110 Ah (kabin esetén)
Indítómotor Megnövelt teljesítményű indítómotor 3,2 kW
Akkumulátor kapcsoló  kabin esetén: kabinon belül kapcsolható
Abroncsok
Abroncs választék Mezőgazdasági radial abroncs, Ipari abroncs gyepkímélő abroncs
Platform
Kivitel függesztett platform
Ülés több szögben állítható, karfás ülés
Elrendezés Integrált kezelőszervek, pohártartó, szivargyújtó, USB töltő (12 V)
További opciók
Opciók homlokrakodó kabin front TLT
design

    Ajánlatkérés


    Ha megtetszett Önnek ez a gép, vagy további információra lenne szüksége, ne habozzon felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal!

    Töltse ki az alábbi űrlapot kötelezettségek nélkül és kollégáink rövidesen felkeresik Önt a kért információval!

    Kapcsolat



    Publikálás dátuma: 2022.09.07.

    Kedves Olvasónk!

    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy honlapunkon megjelenő ajánlatokban rögzített árak a publikálástól számított 30 naptári napig vagy a készlet erejéig érvényesek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

    Megértésüket köszönjük!