fbpx

EIMA-n jártunk

Az EIMA International Európa egyik jelentős mezőgazdasági kiállítása, melyen az ágazat minden jelentős szereplője számára kötelező a részvétel.

Az idén Bolognában megrendezett kiállításon összes jelentős partnerünk standját meglátogattuk, ahol kivétel nélkül újdonságokkal halmoztak el minket!

Solis

A Sonalika indiai traktorgyártó céggel kapcsolatunk egyre szorosabb, hiszen kiváló termékekkel látnak el minket. Eladásainkat új termékekkel, fejlesztésekkel és stabilabb technikai támogatással segítik.

A 2018-as EIMA első igazi nagy durranására nem is kellett sokáig várni, hiszen az első szakmai napon elénk tárták az újdonságokat!

Bemutatásra került a Solis N90 keskeny, ültetvényes traktor, amely az új designal és a minden előírásnak megfelelő CRDi motorral érkezik.

EIMA18 57 EIMA18 17

A Solis 26 is kisebb változáson és fejlesztésen ment át, így rövidesen találkozhatunk az irányváltós és a hidrosztatikus váltóval szerelt Solis 26-tal is.

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/solis/{/gallery}

Az új Solis traktorokkal rövidesen részletesen is foglalkozunk.


nobili

A Nobili sem tétlenkedett, óriási standjukon több újdonságot és fejlesztést is bemutattak.

Szárzúzóin több apróságnak tűnő, de jelentős változtatás mellett nagyobb fejlesztést is végrehajtottak. Felhasználói visszajelzések és igények alapján pár új modelt is piacra dobnak rövidesen.

EIMA18 252 EIMA18 274

A Nobili permetezőit is újra gondolta, a változtatások közt pedig vannak igazán szembeötlőek is. A permetező tartály új designt kapott, a vezérlők pedig egy háztető alá kerültek. Itt is nagy hangsúlyt fektettek a felhasználói visszajelzésekre és igényekre. Az egyik ilyen újítás az előkeverék tartó, amely opcióként rendelhető az új tankkal szerelt modellekhez.

Az igazi újdonságok még gyerekcipőben járnak, de annál messzebbre mutatnak. 

Az egyik ilyen, az ipar 4.0 irányába mutató, élő adatkövetéssel és működési információk naplózását magába foglaló NMI (Nobili Mulching Interface) eszköz, mely mobil applikációval kiegészülve segíti a pillanatnyi működés felügyeletét és az utólagos adatkiértékelést.

EIMA18 239 EIMA18 254

Permetező fronton a Nobili eddig is élen járt a precíziós permet-felhordásban, most azonban új szintre emelhetik azt. A permetező elején lézeres érzékelők figyelik a növényzetet, amelyek egyesével vezérli a permetező fejeket a tökéletes és pontos felhordásban.

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/nobili/{/gallery}

A Nobili újdonságaival rövidesen részletesen is foglalkozunk.


goldoni

A Goldoni újdonságait év közben már bemutattuk, sőt, már több új modell fut is a magyar gazdaságokban.

Azonban nem maradtunk meglepetés nélkül, a látványt azonban még szoknunk kell.

EIMA18 176

A Goldoni traktorokat a jövőben a tulajdonos Arbos zöld színében láthatjuk majd. Hangsúlyozzuk, hogy a Goldoni csak színében kerül közelebb a tulajdonos gyártmányához, a műszaki tartalom, az alkatrészek és a technikai támogatás továbbra is változatlanok maradnak.

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/goldoni/{/gallery}


campagnola

A Campagnola 60 éves évfordulóját többször is említettük az elmúlt időszakban. Nem véletlenül, hiszen az olasz gyártónál is minden erről szólt, az évfordulós ünnepséget pedig az EIMA első napjának előestéjén tartották, Bolognában, ahova cégünk is hivatalos volt.

181114 hirdetes

Standjukon pedig élőben is kipróbálhatta mindenki az új Line 44 eszközöket.

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/campagnola/{/gallery}


sicma

EIMA18 387

Úgy tűnt, Olaszországban mindenki kerek évfordulót ünnepelt idén. Sicma fennállásának 50. évét ünnepelte az EIMA alatt. A standon megmutatták nekünk új forgó boronájukat, ami már régóta hiányzott termékpalettánkból ebben az ár szegmensben. Rövidesen ezt is megtalálhatják kínálatunkban!

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/sicma/{/gallery}


logo BFM3

A szintén olasz parterünk standján a jól ismert eszközökkel találkozhattunk, melyek közt a EV-10-es kultivátorra hívták fel a figyelmünket, melyek a korábbi EV-9-es típushoz képes munkaszélességben és a munkafolyamatot segítő opcionális lehetőségben bővült. 

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/bfm/{/gallery}


grillo

Teljes arzenállal vonult fel a Grillo is, ahol a középpontban az új Climber 8.22-es ált. A korábbi kezelő egységek, kormány és ülés lett szofisztikáltabb és kényelmesebb. A márkát jól ismerjük, felkészültségük és a standjukon kiállított gépek száma nem okozott nekünk csalódást

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/grillo/{/gallery}


pierre

Igazi gyöngyszemet tekinthettünk meg élőben, hála az olasz Pierre Trattori srl-nek. 

Saját fejlesztésű, törzscsuklós és kormányozható első kerékű traktorjukban egy 75 lóerős Kohler motor dübörög. A macskákat megszégyenítő fordulékonysággal rendelkező traktort megfordítható üléssel, hidrosztatikus váltóval és joystick irányítással vezethetjük, akár 40 Km/h-órával. Mindkét irányba.

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/pierre/{/gallery}

A Pierre traktorról rövidesen részletes leírással és bemutatóval jelentkezünk. 


revo

Almaszüretelő platformjára az idei évben óriási kereslet volt – köszönhetően ezt a magyar piacon eladott mennyiségnek is. Újdonságokat ugyan nem láthattunk, de a további sikeres közös munkában elkötelezettségünkről biztosítottuk egymást kölcsönösen.

{gallery}/cikkekhez/181114-eima/revo/{/gallery}


Moro Aratri

Látogatói szemmel talán a Moro Aratri standja volt a kiállítás legszebb területe. fényes fehér padlón, óriási kivetítővel csábították magukhoz az érdeklődőket.

Igazán látványos volt óriás ekéjük, melynek fejei ember magasságúak.

Többek közt élőben megtekinthető volt az igazi nehézfegyverzettel rendelkező Crabber, amely – a gyártó bevallása szerint – a piac legösszetetteb ilyen szerkezete.

 {gallery}/cikkekhez/181114-eima/moro/{/gallery}