fbpx

Big John és a fenyőfa esete

Megrendelőnk nemrég azzal keresett meg minket, hogy kertjébe szeretne egy 6-8 m magas fenyőfát, mert az összképből nagyon hiányzik.

Kollégáink az alkalmas fa kiválasztását követően a helyszínre szállították majd elultették azt, a megrendelő igénye szerint. Mostmár csak az utógondozásra kell figyelnünk!

Az átültetést a fa új helyének felmérésével kezdtük, hiszen a Big John 90D idősfa átültetővel nem olyan egyszerű szűk helyeken navigálni. A talajt alkalmasnak találtuk idősebb fá ültetésére, így nem maradt más dolgunk, mint megkeresni az oda illő örökzöldet.

 Szerencsére eladó fa kínálatunkban találtunk ilyen fát, így a kiválasztás sem tartott tovább pár percnél.

{gallery}cikkekhez/hir-esemeny/180509-bigjohn-fenyofa/{/gallery}

Első lépésben a megrendelő kertjében kiemeltük azt a földlabdát, ahova az ültetést terveztük. Ezt is a Big John 90D-vel végeztük, így a fával érkező földlabda pontosan illeszkedni fog az új helyére – és stabilan fog álln.

A megrendelő felajánlotta, hogy a területet jól belocsolja az ültetés előtt, segítve a munkánkat. Kedvességét megköszöntük ugyan, de kértük, hogy hagyja szárazon a területet, hiszen saras, vizes területen nem csak nehéz hanem balesetveszélyes ekkora munkagépet működtetni. A locsolást egy a kamionra előre felszerelt 300 literes víztartájból meg tujduk oldani az ültetés befejezésekor.

Eközben a kiszemelt fa előkészítése megtörtént – kollégák megtisztították környező a területet, majd az alsó gallyakatt is eltávolították a Campagnola pneumatikus metszőollóival , hogy a munkagép könnyedén megközelíthesse.

A fát kiemeltük, átszállítottuk, majd a helyére tettük – közel ilyen sebességgel, a kert tulajdonos legnagyobb örömére.

A fa átültetése azonban nem fejeződött be, hiszen a majd 8 méteres fenyő gyökérzetének jelentős részét eltávolítottuk. Az elkövetkező időszakban az új tulajdonosnak kell majd az átültetett fa utógondozását végeznie.

És most az átültetés látványos pillanatai:

Ha az idősfaültető felkeltette az érdeklődését,

és szeretne többet megtudni róla, látogassa meg a nagyfátakarok.hu-t vagy ajánlatkéréshez és tájékoztatásért vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot:

{loadmodule mod_jm_team_profiles,Nagyfátakarok.hu kapcsolat}