Odisys Bt. hivatalos weboldala

Tarlómegmunkálás

Korábban gyomirtás és talajlazítás volt a célja ennek a műveletnek, ma már a vegyszereknek köszönhetően a művelt területek jellemzően gyommentesek. A nagy teljesítményű betakarító gépek a széles vágóasztalról bekerülő nagy mennyiségű szalmát nem tudják a teljes munkaszélességben szétteríteni, ez főleg a következő növény mulcsbavetésekor jelent problémát. Tarlómegmunkáláskor a kapillárisokat is meg kell szakítani a nedvesség vesztés elkerülése érdekében, illetve a kihullott gabona kelése után a mulcsba vetési eljárásban a vetésnél mélyebben dolgoznak ahhoz, hogy a szalma-koncentrációt a talaj felső rétegében csökkentsük így javítva a következő termény kelési esélyeit. 

Heliodor 8 és 9

Nagy munkavégzési sebesség, kis gépigény

A Heliodor kompakt rövidtárcsa, közepesen kötött vagy laza talajokon sekély tarlóhántáshoz, mulcsba vetésnél a magágy előkészítéséhez vagy szántás után egyaránt használható.

Stabil laprugóinak köszönhetően a Heliodor köves talajoknál is folyamatosan és eltömődés nélkül tud dolgozni. 465 vagy 510 mm átmérőjű nagy homorú tárcsák karbantartást nem igényelő axiáis kúpgörgős csapágyait speciális kazettás tömítés védi a por, szennyeződés és víz bejutásától.

Bővebben...

Rubin 9 és 12

Sekélyen, gyorsan, intenzíven

Szélsőséges körülmények között is intenzív, homogén keverés 12 cm munkamélységig, így a nedvességvesztés csökkenthető, ezáltal a Lemken Rubin a sekély ám teljes szélességben, nagy munkavégzési sebességgel végzett tarlómegmunkálásra a legjobban alkalmas.

Nagy szabad terekkel rendelkező, nyitott keretkonstrukció nagyra nőtt zöldtrágya állománynál is eltömődésmentes munkavégzést biztosít.

Bővebben...

Kristall

A Lemken új grubber generációja

Egyesíti a kétgerendelyes munkagép előnyeit a három vagy több gerendelyes grubber erősségeivel, így optimális minőségű munkát végez a tarlómegmunkálásban.

Az új fejlesztésű 47 cm széles TriMix a szárnyaskéses kapákon található hajlított terelőlemezes, innovatív formájának köszönhetően eddig ismeretlen, a korábbiaknál jóval intenzívebb keverést biztosít.

Bővebben...

Karat

Intenzív munka sekély és mély tarlómegmunkálásban

A Karat intenzív grubber a kombájnnal végzett cséplés utáni első sekély és teljes felületű tarlómegmunkálásra éppúgy alkalmas, mint az ezt követő mélyebb és intenzívebb keverési munkára a mulcsba vetésnél a tarlómegmunkáláshoz vagy a magágy előkészítéshez.

Gyorscserélő rendszerű kapák egyszerűen cserélhetők, így a grubber a sekély és a mély művelés körülményeihez könnyen hozzáigazítható.

Bővebben...