fbpx

Solis 75 CRDi – Nekünk találták ki!


Solis 75 CRDi – Nekünk találták ki!

Megfogalmaztunk egy gépet, ami azt tudja amire itt a mi viszonyaink között szükség van:

A traktorgyártóknak továbbra is követniük kell ez EU-s környezetvédelmi irányelveket és szigorításokat. Azok, akik erre rá sem hederítenek, gyorsan kiesnek az értékesítési pozícióból.

A Sonalika – India egyik legnagyobb traktorgyártója – azóta presztízskérdésként kezelte az európai piacon betöltött pozícióját, amióta eladták az első gépüket.

Részben az eladások növelése érdekében, részben az előírásoknak való megfelelési kényszer miatt az EU által megkövetelt irányban folytatták a Solis traktorok fejlesztését.  Az így megszületett common rail motor azóta sikeresen vizsgázott a Solis 90 CRDi színre lépésével.

A modellből – kis túlzással, nem tudnak annyit gyártani, amennyit ne lehetne eladni. Viszont sok esetben nem indokolt a teljesítmény, kevesebb is elegendő lenne. Ezen érvek mellett a motor „visszabutítása”, teljesítmény elvétele lett a legkézenfekvőbb megoldás, úgy hogy e közben a nyomaték maximum alig változott.

A Sonalika saját szempontjából – és mint később kiderül, a mi szempontunkból is, a létező leggazdaságosabb és legegyszerűbb megoldást választotta:

Megalkotta az új Solis 75 CRDi-t, mely kisebb, de annál jelentősebb változtatásokkal egy újra gondolt Solis 90 CRDi.

A Solis 75 CRDi számokban: Részletek 

solis90 1

A kevesebb több, tartja a mondás.

A típusjelzés letakarásával még  a Sonalika munkatársainak is nehéz lenne megmondania, hogy a gép egy Solis 75 CRDi vagy egy Solis 90 CRDi.

Ez a megoldás kényelmes és gazdaságos a gyártónak, hiszen az alkatrészek és az egységek jelentős része azonos – nem igényel komolyabb változtatást a gyártási- és az összeszerelési folyamatban. És kényelmes és gazdaságos a végfelhasználóknak is, hiszen a jobb alkatrészellátás mellett egy olyan traktor kapnak, mint ami gyakorlatilag a Solis 90 CRDi.

Megfogalmaztunk egy gépet, ami azt tudja amire itt a mi viszonyaink között szükség van:

EZ a 75 Crdi kifejezetten a magyar igényekre alakított verziója:

A szerkezetében, motorban és felszereltségben azonos a két gép. A két különbséget a motor elektronikus vezérlésében – szoftveres oldalon, illetve a Solis 75 CRDi váltójában találjuk. A motor TLT üzemmódhoz kapott egy új egyedileg a magyar igényekhez igazított programot, mely optimalizálja a lóerő és nyomaték görbét.

A váltó modul megmaradt a 12/12 sebesség kiosztású, de a váltó modulban 1 fokozattal több került a munka tartományba így olcsóbban üzemeltethető a gép, illetve a motor nyomatékon tud dolgozni minden munkafeladat közben, azaz nem kell pörgetni, nem fullad. Optimálisan kihasználható minden terepen, legyen az szántás, vagy vegyszerezés, vagy kaszálás.

Nézze meg a Solis 75 CRDi összes tulajdonságát: Részletek 

A magyar gazdák a nyertesek!

Végre egy olyan változással találjuk szemben magunkat, amely mintha ránk szabtak volna. A kabin gyári klímás, csendes,  kényelmes.  A kezelő szervek kézre esnek, szép és testes traktor, közel 4 tonnás öntömeggel.

Az új Solis 75 CRDi-vel mind nyertesek vagyunk.

    Ajánlatkérés


    Ha megtetszett Önnek ez a gép, vagy további információra lenne szüksége, ne habozzon felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal!

    Töltse ki az alábbi űrlapot kötelezettségek nélkül és kollégáink rövidesen felkeresik Önt a kért információval!

    Kapcsolat